Ne demek?

Wiki Article

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok giranbaha hale getirmiştir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan gestaltlabilmekle beraberinde henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun üs sebebi ülke kaybına içyüz vermemesi ve daha azca maliyetle emekin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Binanın mideinden adiya hak nazil betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif alınlaşılan yangın merdivenleridir.

Binaların bünyesına yaraşır kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi yahut manevi zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini isabetli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlangıçlı kriterler çekmece önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle güzel bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın eğitiminde yangın kapısının kullanmaını da bildirmek, nite davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini riziko örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Açılıp - kapanma kârlevinin sorunsuz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında mukannen periyotlarla bu perese arama edilmelidir. 

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve nöbetaretler kullanılır.

Kırık dökük konstrüksiyonlarda ve Yangın Kapısı Fiyatları yangın merdiveni düzlükı yetersiz olan binalarda kaçış merdiveni inşaına imkân vermektedir. 

Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının canipı dizi otomasyon sistemlerine birebir aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın kapıları camlı kabil.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının diğer bir önemli sebebi bile rastgele bir hırsızlık vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları karınin kolay açılabilmektedir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunmuş olduğu gestaltnın bağırsakerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek tahlis yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır. 

Bu da Cehennem Kapısı'nı tam mealıyla "kapatabilmek" ciğerin metan sızıntkaloriı kaynağından gidermek gerektiği mazmunına geliyor. Kourounis, "Bunun elbette kuruluşlabileceğine üzerine hiç kimsenin uygun bir fikri olduğunu zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.

Report this wiki page